Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Van onze ingelegde citroenen heb je maar kleine hoeveelheden nodig. Ingelegde citroenen combineren ook goed met peulvruchten en gestoofde tomaat. Voeg een kwart van een citroen toe aan je gerecht voor een geheel nieuwe dimensie of marineer je groenten, kip of vis spaarzaam met het pekelnat van de citroenen.
Druk de citroenen steeds stevig aan, liefst zo hard dat er sap vrij komt. Strooi er - indien gewenst - af en toe kruiden tussen. Schep - als de pot vol is - eetlepels zout op de citroenen. Pers citroenen uit en vul de pot af met citroensap tot een centimeter onder de ran de citroenen in de pot moeten onder het sap komen te staan. Je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen bij de meeste Islamitische winkels, maar het is toch veel leuker om het een keer zelf te maken?
In kip- en lamstajines vormen ze een essentieel onderdeel van de smaak. U kent ze vast wel, die heerlijk ingemaakte citroenen die u bij veel Turkse winkels kunt kopen. Maak nu uw eigen ingemaakte citroenen. Ze zijn heerlijk bij heel veel gerechten: oosters, vegetarisch, vis, vlees, gevogelte.
U kunt ze nu heel eenvoudig zelf maken. Het enige nadeel is, dat u geduld zult moeten hebben. Recept voor snelle ingelegde citroenen. Citroenen in kleine stukjes snijden. Op marokkaansarabisch-koken.
Snelle ingelegde citroenen. Ik heb ook wel eens citroenen zelf ingemaakt , maar die uit een pot hebben toch een aparter smaakje,. Midden-Oosten gebruiken ze deze citroenen als smaakmaker in hun salades, stoofpotten (tajines) en soepen. Het schijnt dat je bijvoorbeeld in Marokko op de markt ingemaakte citroenen van verschillende ouderdom en dus kleur en smaak kunt kopen.
Vul indien nodig aan met water tot de citroenen volledig onder het vocht staan. Pers de overgebleven citroen uit en giet het sap over de citroenen. Sluit de pot goed af en laat min weken op kamertemperatuur fermenteren. De citroenen zijn nu klaar voor gebruik (gebruik met of zonder pekelvocht). Allerhande laat zien hoe je citroenen kunt inleggen met zout.
Kijk mee en ga aan de slag! BoenenBoen de waslaag van gewone citroenen er zoveel mogelijk af met een borstel onder warm stromend water. Biologische citroenen zijn onbespoten en hebben geen waslaag. We begrepen dat daar tegenover stond dat we verse eitjes kochten , en dat we nu, nu de paddenstoelen staan te juichen in de bossen, boleten konden kopen – maar ook waren er altijd gedroogde paddenstoelen en je kocht er paddenstoelenbouillonblokjes en vele soorten goede mosterds en er was krabvlees en een grote visafdeling en – ah.
Met ingemaakte citroen geef je een heerlijke smaak aan veel gerechten. Het is zowel lekker als gezond en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Kruis de citroenen aan de bovenkant in tot halverwege, schep in iedere citroen een flinke theelepel zout.
Vind de beste selectie ingemaakte citroenen fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit ingemaakte citroenen voor de dutch luidspreker markt bij. Snijd de boven- en onderkant van de citroenen af en snijd elke helft in partjes. Leg de partjes citroen met de gesneden kant op de snijplank en verwijder de witte harde delen.
Maak het vruchtvlees met een scherp mes los van de schil en bewaar het. Snijd terwijl de kip ligt te braden de venkelknollen in gelijke partjes en doe ze samen met de uien, de koriandersteeltjes en de knoflook in de pan. Doe de stukken schil in een pot.
Niet alleen bij Midden-Oosterse gerechten, maar ook bij Indiase curries, Griekse mezzes, falafel en vega shaorma eet ik graag ingemaakte citroenen. Je kunt ze kopen in de Turkse winkel, maar als je die niet bij de hand hebt, of als je net als ik liever biologische ingemaakte citroenen eet, dan maak je ze zelf in een handomdraai. Roer goe laat alles een paar minuten bakken en doe er dan de ingemaakte citroen , olijven en saffraan bij. Ook in Nederland zijn ze ondertussen op veel plaatsen te koop , maar ik ben nog niet veel biologische varianten tegen gekomen, of ze waren behoorlijk aan de prijs.
Aangezien je ingemaakte citroen met schil en al opeet, kies ik graag voor biologische citroenen. Zelf citroenen inmaken is gelukkig heel eenvoudig en nog zeer kostenefficiënt ook. Het gerecht is echter ideaal om snel een overschot aan citroenen weg te werken. Ingemaakte citroen (of “citron confit”) is een onmisbaar ingrediënt in de Noord-Afrikaanse keuken.
Gekonfijte citroen smaakt erg goed bij een ratatouille van pepers, aubergines en courgettes, of bij stoofschotels van kip of lam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.