Groenten krijgen meer smaak met kruiden. Je groenten smaken pittiger of pikanter of juist lekker fris. Behalve de standaard kruiden die de meeste mensen in het keukenkastje hebben staan zijn er nog veel meer kruiden geschikt om de smaak van je groenten een extra boost te geven. Kruiden en specerijen combineren met groenten.
Maar met zo veel verschillende kruiden en specerijen is het moeilijk om te bepalen. Vele kruiden bevatten bovendien vitamines en mineralen.
In de keukenkast hebben we een vast gamma gedroogde kruiden die we meestal voor alle soorten groenten gebruiken en waar we zelden van afwijken. Niets Hollandser dan een degelijke maaltijd met aardappelen, groente en vlees. En daar is ook helemaal niks mis mee. Maar soms heb je zin in wat meer avontuur.
Het is echter vaak lastig voor velen om groenten lekker te krijgen. Ze worden lekker, en gerechten worden anders, wanneer je kruiden gebruikt. Experimenteer naar hartenlust met diverse kruiden om gerechten andere smaken te geven.
Bestel Verse kruiden , Basilicum heeft een sterke geur, is erg aromatisch en heeft wat weg van kruidnagelen en mint.
Het kruid wordt veelal in de Italiaanse keuken gebruikt. Laat je boodschappen thuis bezorgen of haal het op bij jouw PLUS. De melange is zeer geschikt voor bloemkool en sperziebonen, maar ook lekker om broccoli mee te kruiden.
Tip: kook de groenten beetgaar, giet af, voeg de melange met olie toe en bak het geheel kort. Probeer het ook eens in een bechamelsaus. Bij HANOS vindt u een groot assortiment verse, onbewerkte (seizoen) groentes. Van bekende soorten zoals wortels en peulvruchten tot vergeten groenten zoals chioggia biet of zwarte winterpeen. Een deel van het assortiment is voorzien van een IK KOOK BEWUST label , deze producten voldoen altijd aan de volgende drie pijlers: In het seizoen, duurzaam geproduceerd en van dichtbij.
Bij elke methode geldt: knisperig is droog. Als je de kruiden hebt gedroogd kun je ze het beste bewaren in een luchtdicht af te sluiten pot op een donkere en koele plaats. Zo duurt het bij de meeste kruiden minstens 6-maanden voordat ze hun smaak in belangrijke mate beginnen te verliezen. Heerlijk genieten van fruit en groente uit eigen tuin. De door Vivara geselecteerde fruitplanten zijn winterhard en van de beste kwaliteit.
Fruit, groente en kruiden kopen bij HORNBACH. Wil je als tuinplanten eens wat anders dan standaard struiken en plantjes? Reserveer hiervoor een stukje in je tuin en plant daar je groente , fruitbomen en kruiden. Als je een kleine of grote moestuin hebt, dan is het voordeel niet alleen vers fruit en verse.
Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruiden dip samen.
Meng goed en de dip is klaar! Bak de groente spiesen gaar in ongeveer 7-minuten op de BBQ. Tip: indien je houten prikkers gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen. Vanaf eind februari start de verkoop van diverse groente planten. Dus veel plezier van de groenten die door deze speciale kruidenmix nóg lekkerder worden!
Even een kleine investering in kruiden in potjes, maar je doet er ook lang mee en groenten eten we natuurlijk elke dag, dus we hebben de mix zeker nodig! Snijd de courgette niet te fijn en bak het op hoog vuur in weinig olie enkele minuten aan. Niet langer, want dan wordt het overgaar. Prima met bijvoorbeeld wat munt of Provençaalse kruiden. Je kunt deze groente ook prima wokken of roerbakken.
Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ons unieke en uitgebreide aanbod gedroogde groenten zit er altijd wel een groentenmix tussen die je zoekt. Onze groentenmixen worden onder andere gebruikt om bijvoorbeeld hamburgers mee te kruiden.
Maar gedroogde groenten kunnen ook als decoratie gebruikt worden of voor andere doeleinden. Bestrijk de groentes met een kwastje met de knoflookolie. Rooster de groentes in ongeveer minuten gaar. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen. Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groente uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn of een beetje citroensap.
Droog ze met keukenpapier of een theedoek zodat ze knapperig blijven. Natte groenten gaan namelijk stomen in plaats van bakken waardoor ze zompig worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.