donderdag 15 september 2016

Rioolvliegjes bestrijden

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Rioolvliegjes bestrijden doet u beter niet zelf.


Omdat het gevaar bestaat dat u besmet kan geraken door de vieze schimmels en bacteriën laat u de rioolvliegjes bestrijden liever over aan een professional met een beschermd pak. Als u er zelf achter aan gaat, loopt u de kans dat u binnen het uur weer last heeft van rioolvliegjes. Als rioolvliegjes in uw woning aanwezig zijn, is er altijd een relatie met het functioneren van het riool. Het uitsluitend bestrijden van de vliegjes met bestrijdingsmiddelen helpt hooguit enkele dagen, zolang de voedingsbodem en broeihaard van de vliegjes niet is weggenomen. Vraag het maar aan mensen die al eerder last hebben gehad van deze smerige beestjes!


Sommigen bellen ons zelfs in tranen op, want de rioolvliegjes zijn schadelijk en komen altijd met duizenden. Motmuggen zelf bestrijden. Voordat je contact opneemt met een professioneel ongediertebestrijder, wat je hier kan doen, kan proberen om motmuggen zelf te bestrijden met huismiddeltjes.


Blijven rioolvliegjes aanwezig? Waarschijnlijk is er sprake van een lekkage of defect aan de riolering. Het is dan belangrijk om een loodgieter in te schakelen. Bestrijdingsmiddelen helpen alleen wanneer de voedingsbron van de rioolvliegjes wordt weggenomen. Bij het rioolvliegjes bestrijden moeten er drie dingen gebeuren.


De rioolspecialist moet eerst het rioolprobleem, zoals een breuk of een verstopping, verhelpen. Ook moeten alle open verbindingen met het riool - zoals droogstaande sifons - worden opgelost. Heeft u veel overlast van vervelende rioolvliegjes in uw woning of bedrijfspand en bent u op zoek naar professionals op het gebied van rioolvliegjes bestrijden ? Neem dan contact met ons op en wij komen snel naar u toe. Doordat de rioolvliegjes de bacteriën door het huis verspreiden kunnen mensen er ook ziek door worden.


Steken doen ze overigens niet. Of motmuggen zelf bestrijden lukt, hangt af van de hoeveelheid motmuggen en de plekken waar ze zitten. Daarom moet je dit op de volgende manier onderzoeken. Onderzoek de plekken in huis waar de motmuggen rondvliegen. Kijk zorgvuldig bij alle afvoeren en locaties in huis waar stilstaand water aanwezig is.


Heb je motmuggen geconstateerd bij afvoeren? Zelf motmuggen bestrijden met behulp van dergelijke sprays zal wellicht de volwassen rioolvliegjes doden, echter zullen de larven hierdoor niet gedood worden waardoor u niet van de motmuggenplaag af bent. De motmug verdelgen op een effectieve manier kan het beste met behulp van een expert.


Rioolvliegjes bestrijden

In de zomer is de kans op rioolvliegjes het grootst omdat ze gedijen bij warm weer. Het is belangrijk om zowel het probleem in de riolering aan te pakken, als het bestrijden en verwijderen van de rioolvliegjes. Want uit zichzelf gaan ze niet weg.


Afvoerbuizen, regenpijpen, gootstenen en toiletten: rioolvliegjes , ook wel motmuggen, voelen zich hier helemaal thuis. Ze houden van algen, bacteriën en schimmels en vliegen vanuit uw toilet of wasbak uw badkamer of keuken in. Het vliegje kan ziektes met zich meedragen en uw etenswaren, bestek of tandenborstel besmetten. Je laat rioolvliegjes op verschillende manieren bestrijden.


Daarnaast draag je zelf ook je steentje bij, door bijvoorbeeld goed schoon te maken en verstoppingen direct te verhelpen. Bekijk hieronder de verschillende stappen om rioolvliegjes te laten bestrijden. De meeste rioolvliegjes bevinden zich dichtbij de voedselbron. De aanwezigheid van veel rioolvliegjes is dan ook een teken dat er ergens in de buurt een rioolleiding afwalwater lekt. Wanneer u de bron van de rioolvliegjes heeft achterhaalt, is het voor de rioolspecialist die u inschakelt eenvoudiger om de rioolvliegjes te bestrijden.


Een onderzoek met rookdetectie of camera-inspectie maakt meestal al gauw duidelijk waar het defect zit. Wanneer wij de oorzaak gevonden hebben, kunnen wij direct overgaan op actie. Het enige wat je zelf kunt proberen is deze vervelende en niet ongevaarlijke rioolvliegjes uit je woning proberen te houden.


Het gevaar op besmetting door schimmels en bacteriën is reëel. Ook in afvoerputjes die niet of zelden gebruikt worden, kunnen motmuggen zich ontwikkelen. Ik heb een plaag van rioolvliegjes ! Heeft u overlast of hinder van latrinevliegen, motmuggen of andere plaagdieren?


Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw rioolvliegenprobleem! Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts